In de Houtrakpolder in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude ontstaat een groot recreatiegebied. Het vormt een natuurlijke grens tussen het drukke aangrenzende Westelijke Havengebied van Amsterdam en de groene bufferzone Spaarnwoude. NaviQ heeft meegewerkt aan de aanleg van het noordelijke deel van het Groene Schip.

Sinds 2012 wordt gewerkt aan dit project waar in totaal circa 3 miljoen m3 secundaire bouwstoffen zijn toegepast. Het Groene Schip bestaat uit drie delen; het noordelijke deel (IBC Noord), het zuidelijke deel (GBT Zuid) en het middengedeelte. Het noordelijke deel van Het Groene Schip is gemaakt met bodemas van afvalenergiecentrales. De bodemas is hier toegepast onder IBC-condities, conform het Besluit bodemkwaliteit. Het bedrijf Bodemzorg beheert en monitort dit deel van de locatie. 

Extensieve recreatie
Afvalzorg ontwikkelt dit project met Markus BV in samenwerking met Staatsbosbeheer en de gemeente Haarlemmerliede Spaarnwoude. De heuvels van Het Groene Schip worden ingericht voor extensieve recreatie. Dit betekent veel natuur en fiets-, wandel- en struinpaden. In 2019 is het noordelijk deel van het Groene Schip opgeleverd aan Staatsbosbeheer. Het krijgt een recreatieve inrichting met een weg naar de top, een prachtig uitzicht en waarschijnlijk een horeca-exploitant op de kop van Het Groene Schip aan het Noordzeekanaal. 

 

Contactpersoon

Sander Koomen

Projectleider Bouwstoffen

T  +31 (0)72 540 92 22
M +31 (0)6 54 35 85 54

Samenwerken met NaviQ aan uw volgende project?

Neem contact op
Terug naar overzicht